سرگذشت | نگاهی به فیلم سرگذشت ملانی

فیلم‌های زیادی درباره جنگ جهانی دوم ساخته شد و هرساله ساخته می‌شوند که هرکدام به گوشه پنهانی از آن فاجعه می‌پردازند در چند سال اخیر به‌ویژه بعد از التهابات سیاسی رخ‌داده در شرق اروپا کشش و انگیزه جدیدی از تصویر کردن نقش شوروی در مضاعف کردن مصائب جنگ ایجادشده که در جشنواره امسال شاهد حضور چند اثر با این درون‌مایه هستیم که بدون شک سرگذشت ملانی در میان آن‌ها جایگاه ویژه‌ای دارد. ملانی واناگا در میانه‌های جنگ جانی دوم به همراه پسرش و دیگر زنانی از لتونی توسط ارتش سرخ به بهانه محافظت از ارتش آلمان نازی با کامیون و قطارهای باری برای همیشه به اردوگاه‌های کار در سیبری فرستاده می‌شود. فیلم وصف این کوچ اجباری و دردهای ناشی از تحقیرهای روزانه نظامیان و حتی ساکنان سرد و خشن بومی سیبری است. در نگاه اول شاید فیلم شبیه که بسیاری از آثار کم‌رمق و ملال‌آور اروپای شرقی باشد اما در جزئیات و کارگردانی می‌شود اثری را یافت که در روح سرگردانِ و خسته یک نسل تباه‌شده را در قاب‌های پر کنتراست و سیاه‌وسفید آن یافت. ملانی با نامه‌های روزانه به همسرش که انگار قرار نیست هیچ’به‌دست او برسند و امید به یافتن اثری از همسرش در کنار پسر نوجوانش زنده می‌ماند و سرمای بی‌پایان روسیه را تحمل می‌کند. فیلم سعی دارد حضور ارزش‌های انسانی را در جنگ در شخصیت رنج دیدهئ ملانی تصویر کند آن‌هم در شرایطی که جدای از سربازان انگار غیرنظامیان برخورد بی‌رحمانه‌تری نسبت به یکدیگر دارند.

خلاصه

شب 14 ژوئن 1941، برای بیش از چهل هزار نفر که به دستور استالین از لتونی،‌ استونی و لیتوانی آواره شدند، مرگ و نابودی به بار آورد. در میان انبوه جمعیتی که در واگن‌های قطار موج می‌زند، ملانی و پسر کوچکش آندرس که دست مادر را نگه داشته، از دیگر اعضای خانواده جدا می‌افتند. 16 سال آزگار پس از آن شب، قصه‌ی هر روزشان تلاش برای بقاست. اما همراهی آدم‌هایی که اطراف ملانی حضور دارند، در روزهای ناامیدی به کمکش می‌آید. آدم‌هایی از ملیت‌ها و ریشه‌های مختلف، محصور در زیبایی جادویی بیابان‌های سیبری که برای بقا دست به یاری هم دراز کرده‌اند.
7.9

خوب

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلدهایی که باید پر شوند با علامت * نشانگذاری شده‌اند.

شما می‌توانید از این تگ‌های HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

ورود

پسورد را فراموش کرده‌ام

ورود

ثبت نام